Wat is het beste voer voor kittens?

Jesse Kattenvoeding 26 april 2022
Kitten eet kattenvoer

Spannend! Je hebt net een nieuwe kitten geadopteerd. Daar komt nogal wat bij kijken. Wat is nou het beste voer voor kittens? Moet ik zowel natvoer als droogvoer geven aan de kitten? En wat is dan het optimale voedingsschema? Voer levert een belangrijke bijdrage aan de groei van een kitten. Je zult vast wat voer meekrijgen van de plek waar u de kitten vandaan heeft, maar daarna wil je natuurlijk het beste eten voorschotelen aan jouw nieuwe maatje.

Ben je op zoek naar het voedingsadvies voor volwassen katten? Lees hier verder.

Speciaal kittenvoer

Kittens krijgen andere voeding dan volwassen katten. Dit komt omdat een kitten een andere voedingsbehoefte in vergelijking met een volwassen kat. Kittens groeien immers hard en hier hebben ze veel energie voor nodig. Daarnaast bevat het voer net even andere toevoeging voor een optimale groei. Brokjes voor kittens zijn bij de goede merken vaak ook wat kleiner, zodat de kitten ze gemakkelijker kan opeten.

Moet ik natvoer en droogvoer geven aan mijn kitten?

Wij adviseren om zowel droogvoer als natvoer te geven aan kittens. Een kitten heeft voldoende vocht nodig en dat haalt een kitten meer uit natvoer dan uit droogvoer. Daarnaast heeft een kitten op jonge leeftijd nog geen voorkeuren. Door de kitten te laten wennen aan zowel brokjes als natvoer zorg je ervoor dat ze dit op latere leeftijd ook lekker vinden.

Kitten bij eetbak met natvoer en droogvoer

Maar wat is dan goede voeding voor een kitten?

Goed kittenvoer bevat meer eiwitten, mineralen en calorieën dan volwassen voeding. Daarbij is het dus belangrijk om zowel nat als droog te geven, omdat dit de volgende voordelen met zich meebrengt:

Natvoeding
  • Goede eiwitten door puur vlees
  • Voldoende taurine voor een optimale groei
  • Goede vochtbalans, zodat de kitten voldoende vocht binnenkrijgt
  • Belangrijke vitamines, mineralen en vetzuren voor een goede ontwikkeling van organen en ogen
Geef ook gezonde en overheerlijke voeding!
NU BESTELLEN… cta cat
Kitten tommie illustratie in voedingsbak

Proefbox voor slechts €9,99

Geef het allerbeste kittenvoer voor een gezonde groei! Probeer ons nu uit met een proefbox!
Droogvoeding:
  • Voldoende calorieën voor de hoge energiebehoefte van kittens
  • Goede eiwitten van een vleesbron voor groei van de spieren
  • Kleinere brokjes, aangepast voor jouw kitten

Voedingsschema kitten

Elke voeding heeft zijn eigen samenstelling. Afhankelijk van deze samenstelling kun jij een voedingsschema opstellen voor jouw kitten.

Onze boxen bevatten zowel kittenbrokken als speciaal kitten natvoer. In onderstaande schema’s kun je aflezen hoeveel brokken jouw kitten mag hebben. Ook kun je aflezen hoeveel natvoeding jouw kitten mag hebben. Je ziet dat de leeftijd invloed heeft op hoeveel voeding jij mag geven. Afhankelijk van het aantal maanden geef je jouw kitten de voorgeschreven hoeveelheid voer.

Advies Tommie the Cat beste voer voor kittens

Als je zowel natvoeding als droogvoer wilt geven aan jouw kitten dan is het belangrijk dat je dit goed afstemt. Geef dan van elk advies ietsje minder en blijf het gewicht en het postuur van jouw kitten goed in de gaten houden.

Onze voeding voor kittens is optimaal op elkaar afgestemd. Wil jij ook de beste brokjes en natvoeding voor jouw Kitten? Bekijk dan snel onze Tommie the Cat voeding en schrijf je direct in voor jouw Tommie the Cat box!

Geef ook gezonde en overheerlijke voeding!
NU BESTELLEN… cta cat
kitten,voer,kittenvoer,voeding,kittenvoeding,beste,brokken,droogvoer,natvoer,natvoeding,tommie the cat,hoeveel,hoe veel,kittenbrokken,beste kittenvoer,beste kattenvoer kitten,voeding voor kitten,voeding voor kittens,voeding voor kittens van 8 weken,voeding voor kittens van 6 weken,beste voeding voor kittens,beste voeding voor kitten,juiste voeding voor kittens,voeding kittens 3 weken

Kun je ook niet meer wachten?

Bestel snel het beste kattenvoer of kattenbakvulling en ontvang een gratis surprise. Gegarandeerd dat jouw cat een happy cat wordt!

Producten bestellen...
wortel illustratiezalm illustratie