Hoe veel voer mag mijn kat per dag?

Jesse Kattenvoeding 26 april 2022
Brokken,natvoeding,natvoer,kat,katten,katten natvoer,mousse,droogvoer,hoeveel,hoe veel,tommie the cat,gram,hoe veel voer kat,voer

Hoe veel brokken mag mijn kat per dag? Hoe veel natvoer mag mijn kat per dag? Het is een vraag die veel mensen bezig houdt. Je wilt immers niet dat jouw kat te dik wordt, maar je wilt jouw maatje ook niet te weinig voer geven. Helaas zijn er best veel katten met overgewicht, terwijl dit vaak niet nodig is. In dit artikel geven we jou tips om de optimale hoeveelheid voeding per dag te vinden.

Ben je op zoek naar advies over kittens? Lees dan ons andere blog, specifiek gericht op voeding voor kittens.

Moet ik kattenbrokken en natvoer geven?

Wij adviseren altijd om zowel droogvoer als natvoer te geven. Natvoer bevat een hoog percentage vocht. Aangezien katten slechte drinkers zijn, is het slim om brokken te combineren met natvoer. Natvoer bevat daarnaast ook belangrijke vitamines, mineralen en vetzuren.

Sommige katten hebben van jongs af aan echter geen natvoer leren eten. Het is niet erg om enkel brokken te geven. Zorg dan wel voor een goede brok met veel vlees, goede eiwitten en zorg altijd voor voldoende drinkwater.

Natvoer voor de kat is er overigens in vele vormen, maten en smaken. Zo heb je zakjes/pouches, kuipjes en blikken. Natvoer is verkrijgbaar in paté, mousse en stukjes in saus. Kijk vooral wat jouw kat lekker vindt.

Kat drinkt water en eet natvoer
Geef ook gezonde en overheerlijke voeding!
NU BESTELLEN… cta cat
Tommie illustratie wijst naar voerbak

Proefbox voor slechts €9,99

Onze 100% graanvrije voeding bomvol vers vlees uitproberen? Bestel onze proefbox!

En kattensnacks dan?

Het is echt niet erg als jouw kat af en toe eens snackt, dat doet iedereen wel eens toch? Geef kattensnacks wel met mate: als wij elke dag een hele reep chocola oppeuzelen dan komen we ook aan. Dit geldt ook voor katten! Maar als jij 1 of 2 snacks per week geeft aan jouw kat dan is dit niet erg.

Kat die een snack eet, snackende kat

Voedingsschema kat

Kattenvoer bestaat uit zowel natvoer als brokken en elke voeding heeft zijn eigen samenstelling. Afhankelijk van deze samenstelling kun jij een voedingsschema opstellen. Het is echter nog niet zo makkelijk om een algemeen voedingsschema op te stellen, aangezien dit afhankelijk is van het ras, het huidige gewicht en de voorkeur van de kat voor brokken en natvoer.

Producenten plaatsen op hun verpakkingen een advies over hoeveel eten jouw kat daarvan per dag mag hebben. Wij adviseren iedereen, ongeacht welke voeding je geeft, deze adviezen op te volgen. Gebruik daarbij ook altijd je gezonde verstand. Zie je dat jouw kat toch iets aankomt? Geef jouw maatje dan iets minder voeding, totdat het gewicht constant blijft. Het resultaat van de juiste hoeveelheid voeding? Een blijere, actievere en gezonde kat!

Onze boxen bevatten zowel brokken voor de kat als natvoer. In onderstaande schema’s kun je de voedingsschema’s van onze brokken en natvoeding aflezen. Hier staat exact hoeveel eten jouw kat per dag mag hebben.

Voedingsadvies kat van Tommie the Cat voeding

Als je zowel natvoeding als droogvoer wilt combineren dan is het belangrijk dat je dit goed afstemt. Geef dan van ietsje minder van zowel de brokken als het natvoer en blijf het gewicht en postuur van jouw poes goed in de gaten houden.

Wij krijgen soms wel eens de vraag of de kat onbeperkt eten mag hebben, omdat een kat een natuurlijke eetrem heeft. Dit is absoluut niet aan te raden. Vooral bij gecastreerde katten verdwijnt deze eetrem en een kat heeft, net als mensen, een bepaalde energiebehoefte. Als de kat meer binnenkrijgt dan deze hoeveelheid dan zal de kat aankomen en dat wil je natuurlijk niet!

Ons kattenvoer krijgt gemiddeld 4,7 van de 5 sterren. Wil jij ook de beste brokjes en natvoeding voor jouw kat? Bekijk dan snel onze Tommie the Cat voeding en schrijf je direct in voor jouw Tommie the Cat box!

Geef ook gezonde en overheerlijke voeding!
NU BESTELLEN… cta cat
Brokken,natvoeding,natvoer,kat,katten,katten natvoer,mousse,droogvoer,hoeveel,hoe veel,tommie the cat,gram,hoe veel voer kat,voer

Kun je ook niet meer wachten?

Bestel snel het beste kattenvoer of kattenbakvulling en ontvang een gratis surprise. Gegarandeerd dat jouw cat een happy cat wordt!

Producten bestellen...
wortel illustratiezalm illustratie