Wat is de beste kattenbakvulling?

Jesse Kattenbakvulling 10 april 2022
Foto van kat in kattenbak

Als baasje wil je jouw kat de beste kattenbakvulling geven. Je wilt immers dat jouw kat op een schone kattenbak zijn behoeftes kan doen, dat er geen vieze geurtjes uit de bak komen en dat het gemakkelijk is schoon te maken.

Ook wij zien veel verschil in de kwaliteit van het grit, maar wat is dan het beste kattengrit? Wij hebben onder 2.500 katteneigenaren onderzoek laten doen naar de criteria waar consumenten op letten bij het kopen van kattenkorrels. De top 4 criteria waar consumenten de kwaliteit van kattenbakvulling op beoordelen zijn:

  • Maskeren van vieze geurtjes
  • Het mag niet belastend zijn voor de kat
  • Het moet goed klonteren
  • Je moet er lang mee doen

Eerder schreven wij over de verschillende soorten kattenbakvulling. Om de beste kattenbakvulling te vinden scoren we de verschillende soorten op de belangrijkste criteria.

Silicaat

Maskeren van vieze geurtjes

Silicaat neemt vocht en vieze geurtjes van urine goed op. Silicaat neemt de geur van harde ontlasting minder goed op, omdat de korrels de ontlasting vaak niet omsluiten.

Belasting voor de kat

Silica moet helaas chemisch bewerkt worden. Het is de meest schadelijke kattenbakvulling voor het milieu. Daarnaast kan silica gevaarlijk zijn als jouw kat de neiging heeft dit te eten. Dit is de voornaamste reden dat wij silicaat kattenbakvulling afraden.

Let op: silicaat bestrijdt actief bacteriën en schimmels. Het kan daarom wel een goede keuze zijn als jouw kat een urineweg- of nierinfectie heeft. Het kan slim zijn om tijdelijk over te gaan naar silicaat in deze situatie, overleg dit met je dierenarts.

Het moet goed klonteren

Silicaat klontert in de regel niet, je schept enkel de harde ontlasting eruit en vervangt de bak volledig als deze naar urine gaat stinken.

Je moet er lang mee doen

Je schept de urine niet uit, maar silicaat bestrijdt actief bacteriën en schimmels. Silicaat is daarmee zuinig in gebruik, hier scoort het dus goed op.

Niet-klontvormend

Maskeren van vieze geurtjes

In de regel neemt niet-klontvormende kattenbakvulling geurtjes het minst goed op. Daarnaast schep je de urine niet uit, waardoor bacteriën en geuren in de bak blijven zitten.

Belasting voor de kat

Natuurlijke kleimineralen of natuurlijke producten zijn in de regel niet belastend voor je kat. Hier scoort het dus goed.

Het moet goed klonteren

Tja je raadt het al, niet klont-vormende kattenbakvulling klontert natuurlijk niet. Deze soort kattenbakvulling is geschikt voor consumenten die alleen de harde ontlasting willen uitscheppen.

Je moet er lang mee doen

Aangezien de urine er niet uit wordt geschept dien je de kattenbak vaker te verschonen. Je doet het minst lang met deze kattenbakvulling.

Geef ook gezonde en overheerlijke voeding!
NU BESTELLEN… cta cat
Illustratie van kitten Tommie in bak

De beste kattenbakvulling voor jouw happy cat?

Onze kattenbakvullingen zijn uitgebreid getest, wij willen alleen de allerbeste kwaliteit voor jouw pluizenbol!

Klontvormende kattenbakvulling

Maskeren van vieze geurtjes

Goede kwaliteit klontvormende kattenbakvulling neemt vieze geurtjes optimaal op. Daarnaast schep je alles dagelijks uit.

Belasting voor de kat

Natuurlijke kleimineralen of natuurlijke producten zijn in de regel niet belastend voor je kat. Hier scoort het dus goed. LET OP: het is niet geschikt voor kittens tot 8 weken, omdat kittens dan alles nog eten wat ze tegenkomen. Klonten kunnen dan gevaarlijk zijn.

Het moet goed klonteren

Dit is enigszins afhankelijk van de kwaliteit die je koopt. Wij zweren bij een natuurlijk kleimineraal uit het noorden van de USA. Hier is de samenstelling van de grond zo dat het optimaal klontert, zonder dat er chemische middelen aan hoeven te worden toegevoegd.

Je moet er lang mee doen

Ook dit is enigszins afhankelijk van de kwaliteit die je koopt. Wij zweren bij een natuurlijk kleimineraal uit het noorden van USA. Hier is de samenstelling van de grond zo dat het optimaal klontert met compacte en stevige klontjes. Met goede kwaliteit kun je ontzettend lang doen, aangezien je alle viezigheid dagelijks uitschept.

Conclusie

Alhoewel de keuze voor de beste kattenbakvulling afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren en de kat, zweren wij bij klontvormende kattenbakvulling van het natuurlijke kleimineraal bentoniet. Het scoort het beste op alle criteria en is tevens de meest gebruikte kattenbakvulling ter wereld. Dit grit gaat vieze geurtjes tegen, het is niet belastend, het klontert zeer goed en is gemakkelijk uit te scheppen. Met recht dus de beste kwaliteit kattengrit.

Wil jij ook de beste kattenbakvulling voor jouw kat? Bekijk dan snel onze Tommie the Cat premium kattenbakvulling en schrijf je direct in voor jouw Tommie the Cat box!

Geef ook gezonde en overheerlijke voeding!
NU BESTELLEN… cta cat
beste,kattenbakvulling,grit,kattengrit,kattengrind,silicaat,klonterend,klontvormend,klontvormende,tommie the cat

Kun je ook niet meer wachten?

Bestel snel het beste kattenvoer of kattenbakvulling en ontvang een gratis surprise. Gegarandeerd dat jouw cat een happy cat wordt!

Producten bestellen...
wortel illustratiezalm illustratie