Moet je een kat wel of niet verzekeren?

Jesse Kattenweetjes 25 februari 2022
Kat kijkt moeilijk van bank

Of je een kat wel of niet moet verzekeren hangt af van uw situatie. Als je voldoende spaargeld hebt om onverwachtse kosten op te vangen is het niet nodig. Beschik je hier niet over? Dan is het verstandig om je kat te laten verzekeren. Uiteraard wil je niet dat je niet voor jouw pluizenbol kunt zorgen als er iets aan de hand is. We gaan jou in deze blog meer vertellen over dierenverzekeringen. We geven antwoord op de vraag of je jouw kat wel of niet moet verzekeren. Wat belangrijk is om op te letten bij het uitzoeken van een kattenverzekering en wat je kunt verwachten wanneer er iets aan de hand is.

Is een kattenverzekering nodig?

Zoals we aangaven is het wel of niet verzekeren van je kat afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het is belangrijk dat je inschat of je de kosten van de kat kunt dragen als er iets aan de hand is. Volgens het Nibud moet je rekenen op zo’n 150 euro per jaar aan de dierenarts voor terugkerende kosten rondom controles, gebit, ontworming en vaccinaties. Daarnaast zijn er nog eenmalige kosten zoals een castratie of sterilisatie. Deze liggen rond de 100 euro. Kun je deze kosten dragen? So far so good. Maar nu komt het.

Er kunnen additionele kosten ontstaan voor jouw kat. Hoe erg het ook is, maar jouw kat kan ziekte onder de leden hebben, kan aangereden worden of kan iets anders overkomen. Buitenom het feit dat dit natuurlijk verschrikkelijk is voor jou en jouw huisdier, brengt het ook kosten met zich mee. Deze kosten kunnen, afhankelijk van wat er aan de hand is, enkele honderden tot duizenden euro’s met zich mee brengen. Heeft jouw kat de hartziekte HCM? Dan kun je rekenen op ongeveer 250 euro per jaar aan extra controles plus nog eens 15 euro per maand aan medicatie. Heeft jouw kat een gebroken poot door een aanrijding en is een operatie nodig? Dan kun je rekenen op 1.000 euro aan de dierenarts. Kun jij deze kosten gemakkelijk dragen? Dan is een huisdierenverzekering niet echt nodig. Kun je deze kosten niet dragen? Dan kan het verstandig zijn om een kattenverzekering af te sluiten.

Voordelen kattenverzekering:
  • Voorkom onverwachtse hoge kosten
  • Zekerheid dat je altijd voor jouw kat kunt zorgen
Nadelen kattenverzekering
  • Het kost maandelijks geld
  • Er zit altijd een eigen bijdrage aan verbonden
  • Niet alles is gedekt
Geef ook gezonde en overheerlijke voeding!
NU BESTELLEN… cta cat
Tommie the cat graanvrij kattenvoer pakket

Proefbox voor slechts €9,99

Onze 100% graanvrije voeding bomvol vers vlees uitproberen? Bestel onze proefbox!

Wat moet ik op letten bij een huisdierenverzekering?

Een verzekeraar moet de kosten natuurlijk kunnen dekken. Zij zullen het risico op te hoge kosten altijd zoveel mogelijk willen beperken. Daarom is het heel belangrijk dat jij de kleine lettertjes leest en goed onderzoek doet. Hieronder sommen wij de belangrijkste punten op waar je op moet letten:

  • Wat is de maximale vergoeding per jaar en is dit voldoende?
  • Wat is wel gedekt en wat niet? Verzekeraars sluiten sommige kosten uit en dekken niet alles
  • Vaak sluiten zij aandoeningen uit die katten al hebben ten tijde van het afsluiten van de verzekering. Heeft jouw kat al de hartziekte HCM wanneer je de verzekering afsluit? Dan zal de verzekeraar alle hieraan gerelateerde kosten uitsluiten. Beoordeel goed of het hiermee nog steeds rendabel is om een verzekering te nemen.
  • Hoe hoog is mijn eigen bijdrage per controle?

Hoeveel kost een kattenverzekering?

De kosten zijn afhankelijk van het ras, de leeftijd en het pakket wat je kiest. Je kunt een kattenverzekering afsluiten vanaf ongeveer 12,50 euro per maand. Echter komen hier vaak nog additionele dekkingspakketten bij, waardoor je al snel naar de 25 euro per maand gaat. Het eigen risico of bijdrage loopt uiteen van 15% tot 50% per gedeclareerd bedrag. Lees dus altijd goed de polisvoorwaarden!

In onze boxen leveren wij alles wat jouw kat nodig heeft, van natvoeding tot brokken tot kattenbakvulling! Wil je ook geen moeite meer hoeven te doen en altijd een gezonde happy cat? Schrijf jouw kat direct in voor zijn of haar Tommie the Cat box abonnement.

Geef ook gezonde en overheerlijke voeding!
NU BESTELLEN… cta cat
kat,katten,poes,poezen,verzekeren,verzekering,katverzekeringen,kattenverzekering,dierenverzekering,huisdier,tommie the cat

Kun je ook niet meer wachten?

Bestel snel het beste kattenvoer of kattenbakvulling en ontvang een gratis surprise. Gegarandeerd dat jouw cat een happy cat wordt!

Producten bestellen...
wortel illustratiezalm illustratie