Granen! BAH, DIE ZIJN TOCH NIET TE ETEN!

Jesse Kattenvoeding 18 januari 2023
suikervrij,kattenvoer,kattenbrokken,zonder suiker,zonder suikers,graanvrij,vrij van granen,zonder granen

Al onze voeding is 100% graanvrij

In veel kattenvoer zitten granen verwerkt en dat is absoluut niet wenselijk. Veel katten zijn allergisch voor granen en daarnaast is het ook nog eens slecht voor de gezondheid van katten. Zeg nou zelf, zie je ooit een kat in het wild lekker aan een stengel graan kauwen? Natuurlijk niet, katten zijn vleeseters en hebben weinig koolhydraten nodig. Graan zit vol koolhydraat en kan daarom beter worden vermeden!

De twee grootste problemen bij voer met granen

1. Veel katten reageren allergisch op graan

Veel katten zijn allergisch voor granen. Waarom? Het heeft nooit in het natuurlijke dieet gezeten van de kat. De enige plantaardige koolhydraten die wilde katten binnenkregen kwam uit de maaginhoud van hun prooi en dat was vaak al verteerd. Katten kunnen granen niet goed verteren.

2. Het is zeer dikmakend

Granen bestaan uit zetmeel, suiker en vezels en dat zijn nou niet bepaald de bouwstoffen die jouw pluizenbol nodig heeft. Vooral katten die te dik zijn of met suikerziekte of obesitas kunnen voeding met granen (en gluten) beter vermijden. Graanvrije voeding met een hoog vers vlees percentage is beter, aangezien dat dicht bij het natuurlijke dieet van de kat ligt.

Geef ook 100% graanvrije voeding!!
NU BESTELLEN… cta cat
Kitten tommie illustratie in voedingsbak

Geef ook brokken vrij van granen

Psst.. het voer van Tommie the Cat bevat enkel de beste natuurlijke ingrediënten, is 100% graanvrij en bevat geen toegevoegde suikers!

Waarom zitten er dan granen in kattenvoer?

Brokjes kunnen niet gebakken worden zonder een bindmiddel. Als je 100% vlees zou gebruiken zou het geen brok kunnen vormen. Het goedkoopste bindmiddel is graan en dat wordt dan ook veel gebruikt. Het is beter om hier een bindmiddel te gebruiken die ook voedingswaardes levert.

En bij het natvoer dan? Ook daar worden granen gebruikt, maar dan als opvulling. Zo hoeft de producent minder (lees: duurder) vlees of vis te gebruiken.

Waar moet je op letten bij de voeding?

Vervangers van granen

Let goed op wat de producent in de voeding stopt. Sommige producenten stoppen maïs en/of rijst in hun voeding en noemen dit dan graanvrij, terwijl dit nog steeds een vorm van gluten is die geen enkele voedingswaarde levert en net zo slecht is.

Het is beter om een brok uit te zoeken met een gezond alternatief met voedingswaarde zoals zoete aardappel en/of erwten.

Hoog vlees of vis percentage

Het natuurlijke dieet van de kat bestaat voornamelijk uit vlees of vis. Hoe hoger het percentage vlees of vis hoe gezonder de brok over het algemeen is voor de kat. Hoe meer vlees of vis er in de brok verwerkt zit, des te minder andere ingrediënten er verwerkt kunnen zijn!

Onze 100% graanvrije brokken!

suikervrij,kattenvoer,kattenbrokken,zonder suiker,zonder suikers,graanvrij,vrij van granen,zonder granen
Beregoede zalm bomvol verse zalm – vanaf €21,49

Speciaal voor de visliefhebbers bomvol verse en onbewerkte zalm, zonder toegevoegde suikers!

Bestel product


Meer informatie >

Geef ook 100% graanvrije voeding!!
NU BESTELLEN… cta cat
suikervrij,kattenvoer,kattenbrokken,zonder suiker,zonder suikers,graanvrij,vrij van granen,zonder granen

Kun je ook niet meer wachten?

Bestel snel onze kwaliteitsproducten en ontvang een gratis surprise. Gegarandeerd dat jouw cat een happy cat wordt!

Producten bestellen...
wortel illustratiezalm illustratie