Dit zijn de favoriete slaaphoudingen van jouw kat

Jesse Kattengedrag 10 maart 2022
Katten in klein huisje die slapen

Slaapt jouw kat weer eens in die vreemde houding? Met zijn poten onder het lijf? Onder de deken? Of met de buik omhoog? Je kunt een kat niet gelukkiger maken dan met zijn kattenslaapje. Katten houden ontzettend van slapen en slapen veel op een dag. De lighouding van de kat zegt daarbij veel over hoe de kat zich voelt. Maar wat is de betekenis van deze verschillende slaaphoudingen?

In deze blog beschrijven we een aantal favoriete slaaphoudingen van de kat. Zo weet je voortaan precies wat het betekent als jouw kat weer eens vreemd ligt te ronken en wat je kunt doen om een lekker slaapplekje te creëren.

De ‘ik slaap graag hoog’

Slaapt jouw kat ook zo graag op een hoge plek? Dat is niet vreemd. Katten zoeken instinctief naar rustplekken waarbij het risico dat ze worden aangevallen zo klein mogelijk is. Door op een hoge plek te slapen, voelen zij zich veiliger. Wij adviseren daarom om een hoog plekje te creëren waar jouw poes kan slapen. Je kunt bijvoorbeeld:

  • Een plank aan de muur maken;
  • Een grote krabpaal kopen;
  • Een zacht plekje bovenop een hoge kast maken.

Zorg er wel voor dat jouw kat erbij kan. Zeker oudere katten kunnen niet meer zo hoog springen. Hier moet je dus rekening mee houden.

De ‘duck’

Slaapt jouw kat wel eens met zijn pootjes naar binnen onder zijn lijf? Vaak slapen ze dan niet volledig. Jouw pluizenbol is dan vooral heel relax en zen. Ze genieten op dat moment erg van hoe ontspannen ze zijn. Slapen ze dan nooit in deze houding? Zeker wel, soms vallen ze in slaap en valt hun koppie naar voren. Sommige katten slapen dan ook met hun snufferd recht op de bank als ze in slaap gevallen zijn. Maak je er geen zorgen over als de kat in slaap valt met zijn neus plat op de ondergrond. Ze worden vanzelf wakker hoor!

De ‘ik slaap maar ben wakker’

Ligt jouw kat op zijn zij languit gestrekt, waarbij zijn ogen half open half dicht zijn? Deze houding duidt erop dat de kat niet in slaap wilt vallen. De kat blijft alert en opent bij het minste of geringste geluid de ogen. Deze houding zie je vaak als een kat net in zijn of haar nieuwe huis plaats heeft genomen en nog moet wennen aan de nieuwe omgeving.

De ‘curl’

Ligt jouw kat opgekruld? Vaak houden ze zichzelf daarmee warm en beschermen ze ook hun buik. Deze slaaphouding duidt erop dat de kat zich extreem veilig voelt en heel relax is. Vaak reageren ze niet meer op geluid en liggen ze te slapen. Soms bedekken ze met hun voorpootjes de ogen om het licht te blokkeren. Ze willen gewoonweg heerlijk slapen!

Geef ook gezonde en overheerlijke voeding!
NU BESTELLEN… cta cat

Geef jouw kat alleen het beste!

Goede voeding draagt bij aan een evenwichtig energieniveau van de kat

Het ‘dekentje’

Niet liegen, jij ligt ook wel eens onder een dekentje toch? Katten vinden het heerlijk om ergens onder te liggen. Ze willen dan meer warmte en comfort, maar hebben tevens een plekje waar ze volledig verscholen zitten. Door zich te verstoppen hoeven ze zich geen zorgen te maken of ze gevonden worden door mogelijke gevaren. Het kan geen kwaad als een kat onder een deken of het dekbed gaat liggen. Ze gaan er vanzelf onderuit als het ze te benauwd wordt.

De ‘je kunt mijn rug op’

Ligt jouw kat op de rug? Dat is een teken van extreem vertrouwen. Het laten zien van de buik duidt erop dat de kat zich niet kwetsbaar voelt en heel gelukkig is. En het ziet er natuurlijk ook nog eens ontzettend lief en schattig uit als jouw maatje zijn buikje laat zien.

De ‘jij bent van mij’

Als laatste zijn er katten die graag bij hun baasje liggen. Er zijn verschillende slaaphoudingen van de kat bij het baasje. Je kat kan op schoot bij je komen slapen, hij kan tegen je aan komen liggen en in sommige gevallen gaan katten zelfs lepeltje-lepeltje met je liggen onder de dekens. Hoe gezellig is dat!!

Wil jij ook een happy cat? Bekijk snel onze producten en schrijf je direct in voor jouw eerste Tommie the Cat box!

Geef ook gezonde en overheerlijke voeding!
NU BESTELLEN… cta cat
Slaaphouding zieke kat,slapen op de rug,slapen onder de deken,slaaphoudingen,tommie the cat,slapen,kat,katten,poes,poezen,slaaphouding,slaap,gek,raar,favoriete

Kun je ook niet meer wachten?

Bestel snel het beste kattenvoer of kattenbakvulling en ontvang een gratis surprise. Gegarandeerd dat jouw cat een happy cat wordt!

Producten bestellen...
wortel illustratiezalm illustratie