De kattenbak verschonen

Jesse Kattenbakvulling 14 maart 2022
Foto kattenbak verschonen

Hoe vaak moet ik de kattenbak verschonen? Deze vraag krijgen we vaak en dat begrijpen we maar al te goed. Iedereen wilt zijn of haar kat natuurlijk een schone, frisse en hygiënische kattenbak geven. Tevens zal vast iedereen wel eens hebben meegemaakt dat de poes de behoeftes ergens anders in huis deed. Ligt dat dan meteen aan de kattenbak? Nee zeker niet, dat kan ook aan andere dingen liggen. Is het belangrijk om de bak goed schoon te houden? Dat zeker wel, katten zijn van nature schone en hygiënische dieren.

De Kattenbak schoonhouden

Schep ontlasting in ieder geval minimaal 1x per dag uit de kattenbak. Wij adviseren echter om de kattenbak minimaal 2x per dag uit te scheppen, voor een schone bak. Katten ruiken veel meer en veel sterker dan wij mensen. Als je de bak niet dagelijks uitschept loop je een groot risico dat de kat op een gegeven moment zijn behoeftes naast de bak gaat doen. En dat wilt natuurlijk niemand.

Als je een klonterende kattenbakvulling gebruikt kun je de bak eventueel een beetje aanvullen met nieuw kattengrit als deze leger wordt.

Kat in kattenbak

De kattenbak verschonen

Hoe vaak je de kattenbak moet verversen is erg afhankelijk van hoeveel katten je hebt, of ze hun behoeftes altijd op de bak doen of ook buiten en welke soort kattenbakvulling je gebruikt. Klonterende kattenbakvulling gaat bijvoorbeeld langer mee dan niet klonterende kattenbakvulling. Het is dus lastig om te zeggen hoe vaak je de kattenbak zou moeten verschonen.

Uit ons eigen onderzoek onder 300 katteneigenaren blijkt wel dat ongeveer 71% van de respondenten de kattenbak minimaal 1x per week volledig verschoont. Daarvan had de helft 1 kat en de helft 2 of meer katten.

Ons advies? Ga uit van je eigen gevoel. Heb jij het gevoel dat de kattenbak te vies is? Dan is het waarschijnlijk tijd om hem te verschonen.

De kattenbak schoonmaken

Wij willen beginnen met een waarschuwing. Ben jij zwanger? Maak dan nooit de kattenbak schoon. Katten kunnen toxoplasmose bij zich dragen en overdragen via de ontlasting. Dit is gevaarlijk voor ongeboren kinderen.

Dat gezegd hebbende. Zorg dat je altijd handschoenen draagt tijdens het schoonmaken. Je kunt de kattenbak het beste reinigen met heet water, een beetje sop en een vochtige doek. Wij adviseren om geen afwasborstels te gebruiken. Afwasborstels kunnen krassen geven in de bak en daar blijft de urinegeur op een gegeven moment in hangen. Dan kun je de bak praktisch wel vervangen.

Kattenbak schoonmaken met kat

Tip: kattenbak beschermen

Je kunt de bak zelf ook beschermen tegen plaksels van urine en ontlasting. Je kunt speciale zakken kopen om over de kattenbak heen te trekken. Het grit doe je dan in de zak. Als je de kattenbak gaat verschonen kun je de zak eruit tillen en in 1x weggooien. Dit maakt het schoonmaken een stuk makkelijker en je bak gaat langer mee. Als je milieubewust wilt zijn kun je ook kattenbakzakken kopen die biologisch afbreekbaar zijn zoals die van Tommie the Cat. Hiermee zorg je voor minder plastic in de natuur en laat je een friendly pawprint achter!

Wil jij ook de beste kattenbakvulling voor jouw kat? Bekijk dan snel onze Tommie the Cat premium care kattenbakvulling en schrijf je direct in voor jouw Tommie the Cat box!

Probeer onze kattenbakvulling voor een schone kattenbak!
NU BESTELLEN… cta cat
kattenbak verschonen,kattenbak verschonen zwanger,kattenbak verschonen als je zwanger bent,kattenbak verschonen borstvoeding,kattenbak verschonen tijdens zwangerschap,kattenbak verschonen met handschoenen tijdens zwangerschap,kattenbak verschonen zwanger handschoenen,kattenbak verschonen na bevalling,kattenbak,verschonen,hoe vaak kattenbak verschonen,hoe vaak een kattenbak verschonen,hoe vaak moet je kattenbak verschonen,hoe vaak moet ik de kattenbak verschonen

Kun je ook niet meer wachten?

Bestel snel het beste kattenvoer of kattenbakvulling en ontvang een gratis surprise. Gegarandeerd dat jouw cat een happy cat wordt!

Producten bestellen...
wortel illustratiezalm illustratie