BEzorging

Wat zijn de levertijden?

Bestellingen geplaatst op een werkdag voor 18:00 worden nog dezelfde dag verzonden. Indien er geen vertraging bij de pakketbezorger is, ontvang je dit Tommie the Cat pakket de volgende dag.

Bestellingen geplaatst op een werkdag na 18:00 worden de volgende dag verzonden en de dag daarna geleverd.

Bestellingen die in het weekend geplaatst zijn, worden op maandag verzonden en de volgende dag geleverd.

Wat zijn de bezorgkosten?

Tussen de 15 en 29 euro: €2,99 verzendkosten
Vanaf 29 euro: €0,- verzendkosten
Pakket met een gewicht boven 30,5KG: €2,99 toeslag

Voor bezorgingen op de Waddeneilanden kan een toeslag gelden

Kan ik mijn adres wijzigen?

Je kunt jouw adres alleen wijzigen na het ontvangen van je eerste box. Jouw eerste Tommie the Cat box reken je direct af en wordt verzonden naar het opgegeven adres. Wil je de volgende levering op een ander adres ontvangen? Wijzig dan de adresgegevens uiterlijk 4 dagen voor de verzenddatum van de volgende box. Je kunt jouw adres wijzigen en jouw account.

Ik mis iets in mijn pakket, wat nu?

Oh jeej. Het is natuurlijk nooit leuk als jij een artikel mist in je pakket. Uiteraard gaan wij dit voor je oplossen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. We vragen je om hierbij een foto mee te sturen van de inpakbon die in jouw pakket zit.

Wij sturen z.s.m. jouw missende artikel na, zodat jij weer een happy cat hebt!

Kan ik mijn bestelling volgen?

Uiteraard. Zodra jouw Tommie the Cat box de deur uit is ontvang jij een e-mail met een track & trace link. Jij kunt jouw pakketje via deze link volgen.

Ik heb mijn pakket niet ontvangen, wat nu?

Uh oh. Weet je zeker dat jouw pakketje al bezorgd is? Bekijk jouw zending altijd eerst even via de toegezonden track & trace link. Soms hebben de vervoerders vertraging en komt jouw pakketje iets later. In sommige gevallen heeft de bezorger jouw pakket afgeleverd bij de buren en is hij dit vergeten te melden bij jou middels een briefje. Vraag ook altijd even aan je buren of zij jouw pakketje hebben aangenomen.

Ben je jouw pakketje nog steeds kwijt?
Wij gaan voor je aan de slag! Neem contact op met onze klantenservice en wij helpen je jouw pakketje op te sporen. Als jouw pakketje echt kwijt is dan sturen we jou z.s.m. een nieuwe toe! Alles voor jouw happy cat!

Hoe kan ik een pakket retour sturen?

Je kunt jouw producten retourneren door, binnen 14 dagen na ontvangst, bij ons aan te geven dat je de producten retour wilt sturen. Hierbij is het van belang dat de producten ongeopend zijn en in originele staat verkeren.

Neem contact met ons op via info@tommiethecat.com, je ontvangt van ons een retourlabel.

Stuur de zending binnen 7 dagen na ontvangst van het retourlabel retour.

Wij inspecteren binnen 7 dagen of de retourzending volledig is en of de producten geen beschadigingen hebben. Wij betalen jou het besteedde bedrag terug, minus eventuele eerdere verzendkosten.

De kosten voor een retourzending bedragen €4,99. Deze kosten trekken we af van het bedrag dat je van ons ontvangt.

Wijzigen, opzeggen of pauzeren

Jij kunt jouw abonnement altijd wijzigen, opzeggen of pauzeren via jouw account of door contact op te nemen met de klantenservice.