De grootste katten ter wereld

Jesse Kattenweetjes 30 april 2022
Omar the Maine Coon

Omar the maine coon

Kijk eens even naar dit bakbeest hierboven uit Melbourne, Australië! Maar liefst 1,2 meter lang en ruim 14 kilogram schoon aan de haak. Omar the Maine Coon is één van de grootste katten ter wereld en eet rauwe kangoeroe voor ontbijt. Toch is het volgens zijn eigenares Stephanie Hirst een ontzettend lieve huiskat. Zouden de kangoeroes dat ook denken als hij ze opjaagt: ‘Yeah skippy, you’re mine!’

Wil je meer over Maine Coons lezen? Lees dan dit artikel van ons over dit mooie kattenras.

Ludo uit Engeland

Ludo is maar liefst 118,33cm groot en komt uit Engeland. Haar eigenaresse Kelsey wilde graag een Harry Potter geïnspireerde kat. Nou dat is gelukt met deze maine coon XXL. Ludo moet zelfs in een hondenkooi vervoerd worden, omdat hij nergens anders in past.

Ludo grote kat

Barivel the Italian kitty

Mama mia! Barivel is maar liefst 120,5cm lang en is daarmee iets groter dan Omar. Barivel is groot, maar verlegen. Sterker nog Barivel is de grootste nog levende kat en grootste nog levende maine coon ter wereld. Deze jongen woont in Italië en staat erom bekend graag tonijn en kip te eten, het liefst met een scheutje Italiaanse olijfolie. Hij moet immers nog groeien heh ?!

Barivel grote kat met tong uitsteken

Noorse boskat

Door naar het volgende ras voor de grootste kat ter wereld. Noorse boskatten leefden zelfs samen met de vikingen om schepen en huizen ongediertevrij te houden. De legende gaat zelfs dat de Noorse god Freya een wagen reed die werd voorgetrokken door 2 Noorse boskatten. Echte warriors dus!

Noorse boskat

Helaas wordt van dit ras niet heel specifiek bijgehouden wie waar woont en hoe de katten heten, maar wij hebben een aantal gigantische Noorse boskatten voor jullie op een rijtje gezet:

De grijze Noor

Moet je kijken wat een prachtige kat. Aan de foto te zien haalt deze kat de 1 meter wel. Buitenom dat het grote kat is, is dit ook een zeer mooie Noorse boskat met klassieke witgrijze kleuren.

Grote grijze Noorse boskat
Geef ook gezonde en overheerlijke voeding!
NU BESTELLEN… cta cat
Illustratie Tommie met balletje wol

Proefbox voor slechts €9,99

Onze 100% graanvrije voeding bomvol vers vlees uitproberen? Bestel onze proefbox!

De witte oranje noor

Ook deze jongen haalt de 100cm wel. Wij geloven het zo als je zou vertellen dat deze kat een wagen voort kan trekken. Wat een gigantische kat met prachtige manen!

Grote witte oranje Noorse Boskat

De Noorse Garfield

Deze kerel heeft geen moeite met eten zo te zien. Daarnaast is deze Noorse boskat helemaal winterklaar met zijn dikke vacht. Wij schatten deze Noorse boskat op ongeveer 90cm, een flinke kerel dus.

Grote oranje dikke noorse boskat

Ragdoll

Het laatste ras uit onze lijst: de ragdoll. De ragdoll is een ontzettend lief ras die graag in je armen liggen en knuffelen. Nu snap je ook waar de naam vandaan komt. Toch kunnen ragdolls gigantisch worden. Het gewicht ligt rond de 9 kilo voor een kater en dat is ongeveer 2x zo groot als een Europese korthaar.

Blauwoog

Deze ragdoll heeft mooie blauwe ogen en aan de foto te zien haalt deze kater gemakkelijk de 1 meter. Wat een gigantische kat heh? Katten dit zo groot zijn als deze eten gemiddeld wel 3 tot 4 blikjes natvoer per dag. Ze moeten immers voldoende voeding binnenkrijgen om zichzelf op gewicht te houden!

Grote ragdoll kat blauwoog

Wil jij ook een gezonde happy cat? Onze boxen met voeding, kattenbakvulling en surprises krijgen zeer goede recensies! Bekijk snel onze producten en schrijf je direct in voor jouw eerste Tommie the Cat box!

Geef ook gezonde en overheerlijke voeding!
NU BESTELLEN… cta cat
grootste,katten,kattenrassen,kat,ter wereld,wereld,maine coon,noorse,boskat,tommie the cat

Kun je ook niet meer wachten?

Bestel snel het beste kattenvoer of kattenbakvulling en ontvang een gratis surprise. Gegarandeerd dat jouw cat een happy cat wordt!

Producten bestellen...
wortel illustratiezalm illustratie